Logo
Szállítás: HU

Belépés
Rendelés állapota

Winterpflege fürs Rad

Téli fittség az utakhoz és a garázshoz

A tél jó pár hónapon keresztül itt marad – ezért szeretnénk Önt a tanácsainkra emlékeztetni! Felkészítette a kerékpárját már a télre? Vagy a karácsonyi stressz még attól visszatartotta? A téli kondícióhoz szükséges, hogy a kerékpárjához, a megfelelő tiszítószereket és a figyelmét ne spórolja el.
A kerékpárosoknak, akik nem olyan kemény fából faragottak, vagy a hideg évszakban inkább fitness stúdióba járóknak, vagy otthoni görgőedzőt használni akaróknak, ez egyet jelent, a kerékpárt fel kell készíteni a pihenési fázisra!

Összeállítottunk egy ajánlást, amivel a fontos dolgokat nem felejthetjük el, és ezáltam még sokáig örülhetünk kerékpárunknak.

A megfelelő kerékpár „téliesítés“:

1. Tisztítjsa meg a kerékpárját alaposan meleg vízzel és kerékpárra specializálódott tisztítószerrel, a nehezen elérhető helyeket is. Végezetül mossa le a kerékpárját egyszerűen tiszta vizzel. Kérjük ne használjon magas nyomású csapokat, vagy kerti slagot, mert a magas víznyomás a szennyeződést a csapágyakba nyomja. Itt találhat ajánlásunkhoz tisztító & ápoló eszközöket pl. a Motorex-től vagy a Finisch Line-tól..

2. A csapágyakat ellenőrizzuk a kerékagyban, a középcsapágyban, és a kormánycsapágyban. Szükség esetén tiszítsa az alkatérszeket, majd zsírozza be és helyezze vissza őket. A beállításhoz tanácsokat találhat Rainers Bike Talk ismertetőnkben.

3. Ellenőrizze le a kerékfelépítést, vizsgálja meg a küllők feszességét és erősítse meg ha az mindenképpen szükséges.

4. Következő lépésben vizsgálja át a felniszalagokat, a belső gumit és a külső gumit az eseleges sérült, repedt, merev területeket. Végezetül pumpával fújja fel a gumit a maximális nyomásra, amellyel megakadályozza a gumi eldeformálását.

5. Fékfunció tesztelése. Cserélje ki a fékpofákat, abban az esetben ha felület erősen kopott. Cserélje ki a fékfolyadékot és a szellőztesse át a fékrendszert. A felni fékek esetében ne felejtsen el végezetül a gyorsan fogyó részeket a felnin is átvizsgálni. A cseréhez további tanácsokat: a Rainers Bike Talk-ban talál.

6. Ellenőrizze le a patentszemet és cserélje ki azt szükség esetén, ugyanúgy a hozzátartozó részeket, ahogy fogaskereket és a lánctányért. Olajozza meg az első és a hátsó váltó csuklókat, ahogy a kapcsolókábeleket, ha végzet a tiszítással.

7. Húzza meg az össze csavart a szükséges forgató nyomatékba. Szükség esetén zsírozzon.

8. Kerékpár és felépítési egységek szórótisztítóval való kezelése, különösen óvatosan a fékrendszereknél. Végezetül polírozza csillogóra.

9. Tegye el a kerékpárját, egy szállítóboxba vagy egy fali tartóra.

Téli ellenőrzés a télen is kerékpározóknak

1. Tisztítsa meg és ellenőrizze le kerékpárját a fenti lista alapján. Az ön kerékpárja hálás lesz érte. Ezenkívül csökkentse a fogyó alkatrészek korai cseréjével a közvetett károkat és azzal hosszú távon a költségeit.

2. Készítse fel a bringáját a téli évszakra.

3. Válasszon az évszaknak megfelelő ruházatot, védje meg a hidegtől, különösképpen a veszélynek kitett testfelüleltet, így a kezeit, a lábait.

4. Az esetleges nedvesség ellen, amely a hideggel biztosan megfázással párosul, használon sárvédőt.

5. A nedvesség ellen segít még egy esőkabát és nadrág is. Legyen nagyon óvatos a nedvességgel és a hideggel. Nem csak a testre veszélyes a két elem kombinációjára, hanem a csússzosság előfordulására is. Szerelje fel kerékpárját egyidejüleg téli gumival, vagy szöges gumival.

6. A kevés napos órák száma is egy további tényező, amelyre mindenképpen gondolnia kell. Tegyen mindig egy világítóeszközt magához. Szükség alapján, kisebb világítótestek elegendőek rövid távhoz, vagy egy sisaklámpa és kormánylámpa kombinációval felszerelkezve egy esti kerékpározáshoz.

7. Fényvisszaverők a ruhán, a kerékpáron napi csomagon, vagy a kerékpártáskán, az hogy kiegészítésként, vagy ráerősítésként esetleg már beleintegrálva, keresztül viszí a sötét évszakon.

Most már elég a szürke teóriákból – sok örömet kívánunk a kerékpározáshoz. Abban az esetben ha nincs szerelésre alkalmas helye, vagy ideje a kerékpárját télre felkészíteni, a mi műhely csapatunk Kronbergben szívesen a átveszi ezt a gondot. Egy műhely időpontért hívjon nyugodtan fel minket, vagy írjon nekünk. Ugyanúgy segítünk tovább a termékekhez kapcsolódó kérdések esetén.

 
AJAX Loader Icon