Logo
Szállítás: HU

Belépés
Rendelés állapota

Tisztántartási tippek hátitáskákra

Ápolási tanácsok hátitzsákokhoz

Auch Rucksäcke bedürfen der Pflege
Tiszítás:
Foltokat és szennyeződéseket legtöbbször viszes szivaccsal és lágy szappannal távolítsuk el. Nagyon erős szennyeződést lehet fürdőkádban vagy tusolóban tisztítani. A hátitáskát nem szabad tisztítóba adni, vagy mosógépbe tenni! Száradáskor egy jó szellős helyen kell felakasztani.

Nehezen felhúzható cipzár esetén:
A nehezen felhúzható cipzár esetén érdemes egy szilikonspray-t használni. Egyszerűen fújjuk a cipzárra, és húzzuk a cipzárt fel és le.

Lyukak:
Leginkább a hátitáska alján fordul elő. A legegyszerűbb megoldás egy ragasztószalagos javítás a kis lyukak belülről történő beragasztásával. Egy meghatározott lyuknagyságtól azoban mindenképp varrás szükséges.

Sérült csatok:
A legtöbb hátitáska esetén a tönkrement csatok könnyen kicserélhetőek. Ahhoz Önnek csupán a sérült csatot a pántból ki kell fűznie, majd az új csatot fel kell fűznie.

"A megfelelő ápolással a hosszú élettartamért "

Szabad a hátitáskát mosógépben kimosni?
„Nem, ezáltal egy olyan erős megterhelést kap a hátitáska anyaga (PU anyagmegtekintés), hogy az anyag gyorsan károsodhat. Valamint mosószermaradványok is maradhatnak a táskán. Továbbá az érzékeny bőrtípusúak számára, a vállpántnál irritáció léphet fel. Egy kémiai reakció az izzadságból, mosószermaradványból és a UV sugárzásból elősegíthet további bomlásokat a hátitáska anyagában. Fontos, hogy a hátitáskát a mérete alapján mosdótálban vagy fürdőkádban vízbe helyezzük, és ph semleges szappannal vagy tusfürdővel mossuk ki. A hátitáska erősebb szennyeződései kefével jól eltávolíthatóak. Sólerakódásos helyeket (hordózórész) kézzel szappan és víz segítségével mossa át töbször. Mindenképpen akasszuk fel száradni!”

Schnallen können häufig einfach getauscht werden
1. A hátitáskát mindegy egyes túra után ürítsük ki. A foltokat egyszerűen kézzel szappan lúggal és kefével tiszítjuk.
2. A hátitáskát semmi esetre se helyezzük mosógépbe, vagy szárítógépbe, mert az az anyag erős károsodásához vezethet.
3. A hátitáka anyaga rendszerint nem vasalható.
4. A cipzárat minden esetben tartsuk tisztán a szennyeződésektől.
5. A ratkározásnál az övet kapcsoljuk össze, és egy száraz, jól szellőztetett helyre tegyük.

Szükséges a hátitáska anyagát újra impregnálni?
„Az első évben a hátitáska anyaga elegendő szigeteléssel rendelekezik. Természetesen hosszú esőzés esetén a táska, a cipzár és a varratok helyén áteresztheti a vizet. A magashegyi túráknál, hegymászásnál sítúráknál tegyünk be vízhatalan csomagzsákot a hátitáskába, hogy a tartalmat megvédjük a nedvességtől. Az előnye: minden rögzítőeszköznek az anyaga, pl. jégcsákány, sí, bot, vagy hócipő használható marad. A vándor vagy túratáskák esetén használhatunk egy esőlepelt. A régi modellek esetében segíthet egy utóimpregnálás, de csak kis időtartamra. Imprenálószer (szóró- vagy fürdőkád impregnálás esetén) hordozóhelyre helyezésekor (vállpánt) könnyen börirritációhoz vezethet."
 
AJAX Loader Icon